19 Ocak 2011 Çarşamba

Hayri Kozak Ali Samiyen - Arena Maliyeti Polemiğine Noktayı Koydu !

Merkez siyaset programında Galatasaraylı camianın Arena stadyumunun açılışında gerçekleşen olayı tartıştılar.

Oğuz Altay,  Hayri Kozak , Aziz Üstel'ın katılımları ile gerçekleştirilen programda ilginç konular tartışıldı. Özellikle Sayın Hayri Kozak, çok ciddi açıklamalar yaparak sanal gündemde dolaşan Arena stadının bedelinin kim tarafından karşılandığı yönündeki polemiklere son verdi.


Hayri Bey açıklamasında : "Alisamiyen stadının üst kullanım hakkı Galatasaray'a aitti ve Galatasaray bu hakkını tokiye devretti" dedi.

Açıklamasının devamında Ali Samiyenin üst kullanım hakkının Galatasaray kulübüne ait olduğunu, bu nedenlede, Toki ile Galatasaray arasında yapılan takas anlaşması gereği, Ali Samiyen arazisi karşılığında,Toki nin Arena stadının yapılmasını üstlendiğini ,bu üst kullanım hakkınında dörtyüz küsür milyon TL olduğunu ifade ederek,   "Alisamiyenin üst kullanım hakkının tokiye devri ve yine tokinin şartı olan Galatasaray'ın Arena stadının kullanım hakkını  49 yıllığına alması karşılığında inşaatın toki tarafından yapılacağı hususunda mutabık kalınarak bu anlaşma imzalanmıştır" dedi

Açıklamalarına devam eden Hayri Kozak ; "Ali Samiyen stadyumunun arazisinin toki ye devri sonrasında, toki bu araziyi 410 milyon TL karşılığında satmıştır" dedi.

"Başbakan açılışta yaşanan olay sonrası yaptığı konuşmasında stadyumun 310 milyon TL ye malolduğunu söylemiştir zaten, Toki Arena nın inşaatından zaten 100 Milon TL  kadar bir gelir elde ettiği gibi, stadyumun inşaası sonrası artakalan 200 dönümlük bir arazide yine tokiye kalmış, hatta şimdi oraya hastahane inşaatı yapılmaktadır.

Bu durumda toki arazinin satışından 100 Milyon TL kadar bir kazanç elde ettiği gibi inşaatını yaptığı hastahaneninde gelirlerinden nemalanacaktır. Dolayısıyla Kim kime ne bağışlamıştır, yok böyle birşey" dedi.

Sayın Kozak, "Ayrıca Adnan Polat bu konuları çok iyi biliyor olması lazım neden bu konuda bir şey söylemedi" diye söyledi.

Sonrasında Galatasaray Kongre Üyesi, Murat Canaydın'da programa telefon ile bağlanarak bu gibi olaylar galatasaraya ve o geceye yakışmamıştır dedikten sonra, önemli bir konuyu alttan alta dile getirdi "Galatasaray zor dönemlerden geçiyor, galatasaray bu olaydan zarar görmemelidir. Siyaseten zarar görmemelidir" dedi.

Sanırım Adnan Polat'ın bu olay karşısında alttan almasının başbakanın zıttına gitmemesinin temelinde bu problem yatıyor olabilir.

Kimseyi itham etmek istemiyorum çünkü işin iç yüzü hakkında hiçbir bilgim bulunmamakta, ama  Sayın Canaydın'ın bu söyleminden sonra kendilerinin ve Galatasaray camiasının başbakanımızın hışmına uğramasından çekinir gibi bir hal alttan alttan gözlemlenebilmekte.

Ama programa katılan konuşmacılar "Galatasaray camiasının 20 Milyonluk bir taraftar kitlesi bulunan bir takım büyük bir güçtür ve bu güçle uğraşmak her babayiğidin harcı değildir" görüşünde hem fikir olduklarıda ortadaydı.

Bir beşiktaşlı olarak ve bir vatandaş olarak, öncelikle kendi adıma ifade etmeliyim ki halkın protesto hakkının, bir zaman yada mekana kıstlı bir hale getirilemeyeceğini, halkın protestosunun hoşlarına gitsin gitmesin hakı olduğunu açıkça ifade etmeliyim.

Galatasaraylı camiayı tekrar cesur ve galatasaraya yakışır tutumundan dolayı tebrik ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder