15 Ocak 2011 Cumartesi

Kimin neyini yasakladık ? Iksırana - tıksırana kadar içiyorlar !!!!

Başbakanımız grup toplantısında AKP kadrolarına seslendi. Bu televizyonlardan da verilen konuşmada kendilerinin "Muhafazakar Demokrat" bir parti olduğunu söyledi.

Söylemeye söyledi ama, konuşması boyunca demokrat bir lidere yakışmayan ve kendisinde görmeye alıştığımız bir uslupla yüklendi durdu, vatandaşın son günlerde verdiği tepkilere.

Bir ara ağzından tükürükler saçmaya başladığını bile idda edebilir izleyenler.

Bir lider milletine karşı ne kadar tahammülsüz olabilir ? Bunu öğrenmek istiyorsanız bu konuşmayı dinlemenizi tavsiye ederim.

Kendileri konuşmasının bir yerinde içki yasağına verilen tepkilerden bahsederken "Bu güne kadar kimin hayatını kısıtladık ? isteyen istediğini giyiyor, isteyen istediğini içiyor, istediği kadar içiyor, ıksırana tıksırana kadar içiyor" derken hali görülmeye şayandı doğrusu.

Bir insan demokratiklkten bahsedip birde üstüne kimin nesini yasakladık derken nasıl olurda bir hafta içerisinde kendisi ile bu denli çelişebilir merak ediyorum.

Kimseye kısıtlama getirmedik derken kendileri çıkardıkları yasa ile içki içme yaşını 18 den 24' e getirdiklerini, deniz kenarındaki restorantlarda, açık hava düğünlerinde toplantı ve seminerlerde içki içmeyi yasakladığını nasıl unutuyor acaba. Bir yandan demokratız derken gençlerimize oy verme hakkını 18 yaşında tevdi ederken, 24 yaşında aynı gençlerin içki içecek iradeyi ortaya koyamayacağını ifade eden bir yasayı onayladıklarını nasıl unutabiliyor ?

Üstüne üstlük demokrat birinin konuşmasında olabilecek bir üslubun yanından bile geçmeyen bir konuşma yaptığının nasıl oluyorda farkına varamıyor ?

Kısaca Başbakanımız bir milletin milii şefi olmaktan hala çok uzak görünüyor. Ve görünüyorki AKP muhafazakar ama demokratlığın yanında bile uğrayamıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder