19 Ocak 2011 Çarşamba

Liberaller Kimlikmi Değiştiriyor ?

Son günlerde sayın başbakanımız Liberal kesimdeki yazarlarımızı bile çileden çıkartmayı başardı doğrusu.

Liberal basının öncü temsilcisi Ahmet Altan ile başbakan arasında son 2 gündür yaşanan diyaoğu hepimiz takip etmekteyiz sanırım. Ahmet Altanın peşine Mehmet Altan ve Ahmet İnselde bu duelloya katkıda bulundular. Ki Mehmet Altan ve Ahmet İnsel'de başbakan ve AKP ile aralarına mesafe koymuş gibi görünüyorlar şuan.

Hatta dün bir tartışma programında yine liberal yazarlarımızdan ikisi artık AKP nin söylemlerine inanmadıklarıı bile dile getirir oldular.

Peki ne olduda liboşlarımız AKP yi bulunduğu noktaya getirme çabalarını birden bire sona erdirdiler ?

Ahmet Altana bakacak olursak AKP: "Sekiz yıldır, Kürt açılımı, Alevi yaklaşımı, Ergenekon ve ordu içindeki darbe girişimlerine karşı açık mücadele" faslını seçimler nedeniyle sümenaltı etmiş ve Generallerin maaşını açıklamak yerine, özgürlükleri arttırmak yerine MHP çizgisinde söylemler içerisine girmiştir.

Dünki tartışma programında da liberallerimizin aynı söylem çizgisinde oldukları gözlenebiliyordu.

Açıkça söylemeselerde "Aldatıldıklarını Düşünüyorlar" artık. Oysa biz kısmen mecliste olsakta temsil edilemeyen %58 lik kısım bunu sekiz yıldır bar bar bağırınıyoruz ama dinleyen kim.

AKP bugünki başarısını kabul etmek istesede istemsede medyada kendisine zemin hazırlayan, politik eylemlerini çok yüksek sesle destekleyen, baskı ve korku rejimine sahip çıkıp bunu körükleyen liberal kesime çok şey borçludur.

Ama çok şükür ki liberallerimiz, AKP nin toplumu ayrıştırmasına, korku imparatorluğunu yaratmasına, ve iktidara taşınmasına sınırsız destek veren liberallerimiz aldatılmakta olduklarının farkına varabildiler.

Eh kaybeden Türk insanı ve Türkiye olsada, zararın neresinden dönülse kardır. Umalımda aldatılma psikolojisi onların kendilerine gemesini sağlasın ve güya demokrasi adına oynanan oyunların ipliğini pazara çıkartabilsinler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder